Grano Salis NetworkGrano SalisGranoChatMusicalise-KnihyModlitbyD K DKřesťANtiqC H M IMOSTYNotabeneECHO 
Vítejte na Grano Salis
Hledej

Je a svátek má Justýna.   Vytvoření registrace
  Článků < 7 dní: 9, článků celkem: 16833, komentáře < 7 dní: 535, komentářů celkem: 441908, adminů: 60, uživatelů: 5267  
Vyzkoušejte
Jednoduché menu

Úvodní stránka

Archiv článků

Protestantské církve

Veřejné modlitby

Zpovědnice

e-Knihovna

e-Knihy pro mobily

Kam na internetu

Soubory ke stažení

Recenze

Diskusní fórum

Tvůj blog

Blogy uživatelů

Ceny Zlatá Perla

Ceny Zlatá Slza

Doporučit známým

Poslat článek

Tip na Vánoční dárek:

Recenze
Obsah
OBJEDNAT

GRANO MUSICALIS

Hudební portál
GRANO MUSICALIS
mp3 zdarma

Velký pátek

Vzkříšení

Pravidla

Kdo je online
Právě je 310 návštěvník(ů)
a 4 uživatel(ů) online:

magdalena07
Frantisek100
Nekdo
Willy

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma registrovat kliknutím zde

Polemika

Přihlášení

Novinky portálu Notabene
·Selhání pøedstavitelù Jižních baptistù pøi ochranì obìtí sexuálního zneužívání
·Sbor Bratrské jednoty baptistù v Lovosicích vstoupil do likvidace
·Informace z jednání Výkonného výboru BJB dne 10. kvìtna 2022
·JAS 50 let: Adrian Snell, trièko a beatifikace Miloše Šolce
·Online pøenosy ze setkání všech JASákù k 50. výroèí pìveckého sboru JAS
·Prohlášení tajemníka Èeské evangelikální aliance k ruské agresi na Ukrajinì
·Jak se pøipravit na podzimní vlnu?
·Kam se podìly duchovní dary?
·Bratrská jednota baptistù se stala èlenem Èeské eavngelikální aliance
·Patriarcha Kirill v Západu vidí semeništì zla a sní o vizi velkého Ruska

více...

Počítadlo
Zaznamenali jsme
120914391
přístupů od 17. 10. 2001

granosalis.cz :: Zobrazit téma - Jidáš
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jidáš
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra granosalis.cz -> Cesta s Ježíšem
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: so květen 20, 2023 5:50 pm    Předmět: Jidáš Citovat

Jidáš. Známe ho všichni tak, že zradil Krista. Prodal Ho za 30 stříbrných. Vyzradil, kde Ježíš pobývá.
A já tomu vůbec nerozumím - jak k takové zradě vůbec mohlo vnitřně dojít, když Jidáš tak dlouho byl věrným učedníkem Ježíše? Byl jeho vyvoleným? Znal Krista velmi blízko, chodil s Ním. Proč to udělal?
Nevysvětluje to i lidské zrady ve vztazích? Zpočátku důvěra, otevřenost, rozdání celého srdce - a v závěru zklamání, chrlení výčitek, zloby, nenávisti? Také jste se s tím už sami někdy setkali?
Zrady ve vztazích bolí. Nás i Krista. Jsou proti lásce (jak už tu vyjádřila pod jiným článkem Shona). Asi na ně nikdy nejsme dost připraveni, aby nás nezasáhly a nebolely.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Yahoo Messenger
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: so květen 20, 2023 5:56 pm    Předmět: Citovat

Willy, takže tě už zrady ve vztazích vůbec nijak nebolí? Nezasáhnou Tě?
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: so květen 20, 2023 5:58 pm    Předmět: Re: Zrada Citovat

Willy napsal:
To, že jsem byl připraven, jsem ve chvíli zrady nevěděl; dozvěděl jsem se to až ex post.

Aha, teď už rozumím...
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: so květen 20, 2023 6:49 pm    Předmět: Citovat

Willy napsal:

Nejde o bolest. Bolet zrada bolí. Ale pak je třeba se sama sebe zeptat, byl jsem zrazen já nebo Pán ve mně? Když proti mně někdo zhřeší, proti Komu to bylo nejprve, na prvním místě? Je to tedy v první řadě Jeho bolest nebo moje vlastní?

Ponesu tu bolest pro Pána, zapřu sám sebe nebo si ji budu sám v sobě hýčkat, jaký to jsem chudák? Ponesu svůj kříž, následujíc Pána Ježíše v Jeho šlépějích, nebo z Kristova kříže slezu a něco nepatřičného vyvedu?

Když Josefa zradili jeho bratři a prodali ho jako otroka do Egypta a když pak přišli do Egypta nakoupit obilí a pak přišli podruhé i s Benjaminem a Josef se jim dal poznat a oni se ho báli, co následovalo? Josef jim řekl: "Bůh mne poslal před vámi." Ani slovo výčitky, ale nebojte se, já se o vás postarám.

Willy, ta bolest je obojí, prolíná. Nejde ji asi vždy oddělit. Ve vážných věcech může mít vážné důsledky pro mnoho dalších lidí (třeba rozpad rodiny, firmy apod.).
Nést bolest pro Pána - ano - ale stále tam často zůstává i osobní rovina při řešení důsledků zrady.
Ohledně Josefa - ve filmu Josef je vidět, jak Josef sám se sebou hodně zprvu "bojoval", když uviděl bratry, které měl rád a samozřejmě je bez výčitek přijal. Prošel ale předchozím silným vnitřním bojem, další bolestí, kterou zvládl a proměnil s Bohem právě v to přijetí bratrů a radost s nimi. Dobrý příklad.
Někdy ale situace trvá - ad Job - nebo představa, že by Josef byl v jámě třeba týden, měsíc, bratři by se mu posmívali a nevytáhli ho, jen by chodili kolem - toto se naštěstí nestalo - ale v životě to tak někdy bývá...
Willy
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: so květen 20, 2023 6:55 pm    Předmět: Citovat

Bůh nedopustí zkoušku nad naši možnost, ale spolu se zkouškou působí i východisko. Je třeba hledat východisko, neutápět se v bolesti, ale plavat jako Exzechiel (47:4-5).

Job je skvělý příklad takové zkoušky, z níž vyšel jako vítěz a byl díky tomu požehnán osobním poznáním Boha, kterého znal předtím jen z doslechu a Bůh mu všechno, oč ho satan okradl, vrátil dvojnásobně.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: so květen 20, 2023 7:05 pm    Předmět: Citovat

A M E N. Chvála Bohu!
Shona
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: so květen 20, 2023 7:59 pm    Předmět: Citovat

Možná měl Jidáš rád peníze. Možná je to tak prosté. Litoval drahého oleje, držel pokladnu ... Hlavně ale neuvěřil a nebyl znovuzrozený. Navíc do něho vstoupil satan, kterému dal prostor ve svém srdci. Jeden z vás je ďábel, řekl Ježíš.

64Ale někteří z vás nevěří.“ Ježíš totiž od počátku věděl, kteří nevěří a kdo je ten, který ho zradí. –
65A řekl: „Proto jsem vám pravil, že nikdo ke mně nemůže přijít, není-li mu to dáno od Otce.“
66Od té chvíle ho mnoho jeho učedníků opustilo a už s ním nechodili.
67Ježíš řekl Dvanácti: „I vy chcete odejít?“
68Šimon Petr mu odpověděl: „Pane, ke komu bychom šli? Ty máš slova věčného života.
69A my jsme uvěřili a poznali, že ty jsi ten Svatý Boží.“
70Ježíš jim odpověděl: „Nevyvolil jsem si vás dvanáct? A přece jeden z vás je ďábel.“
71Mínil Jidáše, syna Šimona Iškariotského. Ten ho totiž měl zradit, jeden z Dvanácti.

U Matouše je, že pociťoval pak výčitky a řekl... Zhřešil jsem a prolil nevinnou krev. Ale bylo již pozdě, protože Bible ho nazývá synem zatracení a že by bylo pro něho lepší, kdyby se vůbec nenarodil.
Ježíšovi učedníci se sice zachovali zbaběle, jejich víra selhala, ale nevedlo to k zatracení. Náš Pán je milosrdný a rozezná mezi těmi, které stačí pokárat a těmi, kteří jsou opravdoví zrádci, hadi, plemeno zmijí a těm nakonec Jidáš Krista zradil a postavil se po jejich boku.
Já vím, že jsou to jen základy. Ale je dobré mít na paměti, že výčitky a vyznání hříchů někdy nestačí. Když si to Jidáš uvědomil, tak se oběsil. Musel si předtím prožít peklo, když mu dal Bůh pocítit, čeho se dopustil.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Magdalena07
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: so květen 20, 2023 8:29 pm    Předmět: Jidáš Citovat

Moji přátelé. vnímám to stejně jako Shona
Nelze jinak než říct o Jidášovi, že byl Satanův přisluhovač a vciťovat se do jeho pocitů je úplně zbytečné. Vím, že v některých filmech se snaží Jidáše obhajovat, ale to mohou jen ti, kteří důkladně neznají NZ. Byl to ďábel v lidské podobě, který se přidal k Ježíšovým učedníkům. Ježíš věděl, co je zač, na rozdíl od nás , kdy dlouho nevíme s kým máme tu čest... Znovu opakuji, jsou "děti Boží a děti
ďáblovy". Po celý život, kdo je Kristův je Kristův, kdo je satanův je satanův. Může se přetvařovat, ale dříve nebo později nám Bůh otevře oči.
Willy
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: ne květen 21, 2023 10:37 am    Předmět: Citovat

Františku, ptáš se, kdo ovládá nás?

Inu, je to ten, komu dáme právo, aby nás ovládal. Ovládá nás ten, komu patříme, komu sloužíme - vědomě, nevědomě, chtě nechtě. V našem případě by to mělo být vědomě, ba cílevědomě, neboť víme, Komu patříme, Kdo je náš Pán, Komu patří moc a vláda na zemi tak, jako v nebi, neboť Mu byla tato pravomoc dána.

Můžeme to být i my sami, ale to dopadne vždycky špatně, že? Vím, že to znáš.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
Magdalena07
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: ne květen 21, 2023 10:56 am    Předmět: Kdo je kdo Citovat

Františku,
"Kdo jsou děti ďábla a jak je poznáme ? "
Vy nevíte po čem poznáme děti ďábla a děti Kristovy?
Po ovoci poznáte je!
Dříve nebo později se každý ukáže díky svým slovům, úmyslům a skutkům, co je kdo zač a komu slouží...
Willy
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: ne květen 21, 2023 11:02 am    Předmět: Citovat

palec nahoru Amen, tak to je. Dobře Magdaleno. Smile
Willy
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: ne květen 21, 2023 11:44 am    Předmět: Citovat

Jistotu v sobě nemám žádnou, Františku.
Jistotu mám v Kristu! Pán Ježíš je moje jistota, kotva pro mou duši. A tato jistota působí blaženost, radost, pokoj. Podle toho ji poznávám. Sám v sobě nemám a nejsem nic.
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: ne květen 21, 2023 12:56 pm    Předmět: Re: Kdo je kdo Citovat

Magdalena07 napsal:

Dříve nebo později se každý ukáže díky svým slovům, úmyslům a skutkům, co je kdo zač a komu slouží...

A M E N !!!
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: ne květen 21, 2023 10:30 pm    Předmět: Citovat

Shona napsal:

,"U Matouše je, že (Jidáš) pociťoval pak výčitky a řekl... Zhřešil jsem a prolil nevinnou krev.
------
Ale je dobré mít na paměti, že výčitky a vyznání hříchů někdy nestačí. Když si to Jidáš uvědomil, tak se oběsil. Musel si předtím prožít peklo, když mu dal Bůh pocítit, čeho se dopustil.
"

_______

Jidáš měl výčitky a neměl sílu je jít řešit s Kristem, poprosit Krista o odpuštění. Bránila mu myslíte hrdost, jeho "já" , strach -co tomu řeknou ostatní? Nebo se hluboce styděl za to, co udělal, a nebyl schopen to Ježíši do očí říci?

Musel to být velký boj svědomí. Já stále věřím, že by ho Kristus zachránil ve své lásce - kdyby za Ním Jidáš přišel - a kdoví, zda to tak není...
Magdalena07
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: ne květen 21, 2023 10:45 pm    Předmět: Citovat

Milá brusle,
Jidáš své svědomí v Satanových službách už neslyšel.
Satan ho využil pro svůj záměr a pak, když viděl, že prohrál, Jidáše už nepotřeboval.
Ten najednou viděl svůj bídný život zloděje, (vždyť jim bral ze společné pokladny ) a pochopil že jeho role skončila a není cesty zpět.
Byl to ďábel, jak o něm řekl náš Pán ...
Čiň čertu dobře a peklem se ti odmění říká pravdivé přísloví Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra granosalis.cz -> Cesta s Ježíšem Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Strana 1 z 9

Přejdi na: