Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1314 Bydliště: Česká republika
Zaslal: ne říjen 13, 2024 2:36 pm Předmět: Oblékat nahého Krista v bližních /aneb Poděkování/
Až přijde Syn člověka ve své slávě a všichni andělé s ním, posadí se na trůnu své slávy;
32 a budou před něho shromážděny všechny národy. I oddělí jedny od druhých, jako pastýř odděluje ovce od kozlů,
33 ovce postaví po pravici a kozly po levici.
34 Tehdy řekne král těm po pravici: ‚Pojďte, požehnaní mého Otce, ujměte se království, které je vám připraveno od založení světa.
35 Neboť jsem hladověl, a dali jste mi jíst, žíznil jsem, a dali jste mi pít, byl jsem na cestách, a ujali jste se mne,
36 byl jsem nahý, a oblékli jste mě, byl jsem nemocen, a navštívili jste mě, byl jsem ve vězení, a přišli jste za mnou.‘
37 Tu mu ti spravedliví odpovědí: ‚Pane, kdy jsme tě viděli hladového, a nasytili jsme tě, nebo žíznivého, a dali jsme ti pít?
38 Kdy jsme tě viděli jako pocestného, a ujali jsme se tě, nebo nahého, a oblékli jsme tě?
39 Kdy jsme tě viděli nemocného nebo ve vězení, a přišli jsme za tebou?‘
40 Král odpoví a řekne jim: ‚Amen, pravím vám, cokoliv jste učinili jednomu z těchto mých nepatrných bratří, mně jste učinili.‘
Vystihnout, komu kdy pomoci, je to, co po nás žádá Kristus. A nejvíce "oceňuje".
Často proti "davu", proti "odporu", v "utrpení", v "mučednictví".
Oblékat nahého Krista v bližních - v lásce a spravedlnosti (tam, kde je sám a čeká na naše slovo/oděv) - je to nejvíc, co mi kdy otevřelo oči ve víře - neboť ty oči pak otevírá sám Pán (a zároveň posílá i pomáhající služebníky nám, pokud klesáme, padáme na Cestě).
Zaslal: ne říjen 13, 2024 9:27 pm Předmět:
“Až přijde Syn člověka ve své slávě a všichni andělé s ním, posadí se na trůnu své slávy;
32 a budou před něho shromážděny všechny národy. I oddělí jedny od druhých, jako pastýř odděluje ovce od kozlů,
33 ovce postaví po pravici a kozly po levici.
34 Tehdy řekne král těm po pravici: ‚Pojďte, požehnaní mého Otce, ujměte se království, které je vám připraveno od založení světa”
To je nádherná budoucnost !!!
Halelujah _________________ Magdalena
Zaslal: ne říjen 13, 2024 9:28 pm Předmět:
"Nazí" bližní jsou Ti, jejichž rány a traumata jsou bezcitně a nespravedlivě opakovaně obnažovány před posmívajícími se davy, bez zastání se nikým, v samotě.
Zastání se a pomoc takto "nahému" proti posměchu a davu je žádoucí a Kristem velmi ceněná pomoc těm nejposlednějším, pohrdaným ,které nikdo nehájí (jen Ježíš a lidé, kteří možná ani neznají Evangelium, ale přesto nevědomky nosí obraz Ježíše v sobě
a pomohou...).
Pane, kdy jsme Tě viděli nahého a oblékli jsme Tě láskou, pravdou, zastáním, či alespoň nepřipojováním se k posměchu druhých?
Zaslal: ne říjen 13, 2024 10:43 pm Předmět:
"Amen, pravím vám, cokoliv jste učinili jednomu z těchto mých nepatrných bratří, mně jste učinili."
Všechno, co děláme ze soucitu a z lásky, se počítá.
Všechno, co je třeba udělat, dělejme z lásky k Pravdě a z lásky k Ježíši Kristu _________________ Magdalena
Založen: Feb 04, 2004 Příspěvky: 262 Bydliště: Czech_Republic
Zaslal: po říjen 14, 2024 9:53 am Předmět:
Všechno, co děláme ze soucitu a z lásky, se počítá.
Všechno, co je třeba udělat, dělejme z lásky k Pravdě a z lásky k Ježíši Kristu
Jsou to krásná slova, ale já mám vždy strach z fanatismu, kdy končí empatie a opravdové kladné city. Abychom se nechovali pak účelově kvůli tomu, aby nás Pán Ježíš chválil. Já si vážím lidí,, kteří prostě činí dobro, protože je v nich, a bez vědomí, že je Bůh odmění. Bohužel z údajné lásky ke Kristu a Bohu se lidé i zabíjeli ( náboženské války)a bylo plno nenávisti. Láska snadno přechází v opak…….
Zaslal: po říjen 14, 2024 10:19 am Předmět:
Brusličko,
Zamyslím se nad Tvou úvahou: Nemusíme vyhledávat toho, komu máme pomoci, aby to nevyznělo jako volání Ivánka v Mrazikovi, kdy chtěl prokazovat dobrodini.🙂
Pán vždy pošle sám do cesty ty, kterým můžeme a máme pomoci, ať už slovem, radou, objetím nebo i hmotnou pomocí. Důležité je, aby to byla pomoc upřímná s radostí a nejen taková, aby ostatní viděli jak jsme štědří a naše jméno bylo vidět v TV nebo jinde 😄
Dovolme druhým, aby nám také dělali radost 🙂 _________________ Magdalena
Zaslal: po říjen 14, 2024 10:28 am Předmět:
Magdalena07 napsal:
Prava Láska nepřechází nikdy v opak. To může jen předstíraná láska přecházet v nenávist.
Hodně světla v duši
Františku a Magdaleno, přesně tak. Pravá láska nikdy nepřechází v nenávist. Pravá láska nechce vlastnit druhého. Pravá láska přetrvává i v "obtížích" čili v cestě Kříže.
Zaslal: po říjen 14, 2024 10:33 am Předmět:
Magdalena07 napsal:
Brusličko,
Zamyslím se nad Tvou úvahou: Nemusíme vyhledávat toho, komu máme pomoci, aby to nevyznělo jako volání Ivánka v Mrazikovi, kdy chtěl prokazovat dobrodini.🙂
Pán vždy pošle sám do cesty ty, kterým můžeme a máme pomoci, ať už slovem, radou, objetím nebo i hmotnou pomocí. Důležité je, aby to byla pomoc upřímná s radostí a nejen taková, aby ostatní viděli jak jsme štědří a naše jméno bylo vidět v TV nebo jinde 😄
Dovolme druhým, aby nám také dělali radost 🙂
Milá Magdaleno,
to, o čem je má úvaha, jsou zkušenosti z cesty... Pomoc, o které píši v tomto vláknu, je pomoc v okolnostech, které připravuje či dopouští Pán...
V podstatně na nich jsem byla pokřtěna Krví a Duchem svatým... A tyto okolnosti jsou stále občas kolem nás, jen je vždy nevidíme, kde volá nahý Kristus v bližních...
Zaslal: po říjen 14, 2024 3:38 pm Předmět:
Nazí" bližní jsou Ti, jejichž rány a traumata jsou bezcitně a nespravedlivě opakovaně obnažovány před posmívajícími se davy, bez zastání se nikým, v samotě.
Rozumím, někdy jsme to my, kdy se dostáváme do situace posměchu a přichází zastání ze strany, od které bychom to nečekali a jindy my vnímáme něco, co se neděje sice nám, ale někomu, kdo nemá sílu se bránit a my jdeme, aniž bychom se dlouze rozmýšleli do konfliktu, protože to považujeme za správné.
Ale také se nám může stát , že naše pomoc je využívána a dotyčný neustále vyvolává spory a chce se přít… V tom případě bychom ze sebe jen dělali hlupáky, kdybychom se mezi ně míchali.
On nám dá moudrost, jak jednat v pravou chvíli. _________________ Magdalena
Zaslal: po říjen 14, 2024 3:56 pm Předmět:
AMEN.
Většinou je poznat, kdo začíná nebo neustále hledá další a další spory - a kdo se aktivně nebo pasivně brání. Ježíš střídal aktivní a pasivní obranu v neustálých konfliktech se zákoníky a farizeji. Často ta obrana byla právě obranou slabých a posledních. A stala se nám Evangeliem, návodem, co je důležité...
Zaslal: po říjen 14, 2024 6:58 pm Předmět:
Fackovací panák - pojem:
Osoba, která má sloužit k vybití agrese někoho jiného, jejímž úkolem je snášet násilí nebo slovní útoky proti sobě. Terč posměchu a ústrků druhých.
Dnes mne toto v souvislosti s tématem napadlo. Otázka, co je a co není povoláním křesťana - v oblasti kdy být/nebýt tím panákem - a v oblasti pomoci druhým, pokud někdo kolem nás stojí jako fackovací panák nedobrovolně...
Zaslal: po říjen 14, 2024 7:30 pm Předmět:
Jsme dědicové, žádní panáci a tak se podle toho chovejme.
Ti, kteří napřahují ruku budou zastaveni a to, co chtěli uštědřit nám, padne na jejich hlavu.
Tak jako hliněné nádobí, Hrnčíř roztříská železnou tyčí, tak to bude s těmi, kteří se staví proti Božímu lidu.
Nádoby k necti pokud se vzbouří vůči Hrnčíři a Jeho dílu, Hrnčíř roztříská.
My se radujme a zpívejme si, naše duše i těla ať tančí před našim Pánem, jako David tančil před JAHVEM.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.