Myslim, že každý z nás se dostal do situace, kdy si uvědomil, zásah nebo pomoc Vyšší moci.
Byla jsem mnohokrát už v dětství v ohrožení života a pokaždé zázrakem jsem byla zachráněna.
Bohu díky
Halelujah
Bylo by zajímavé podělit se o vaše zkušenosti a zážitky , kdy jste si až třeba zpětně uvědomili Boží pomoc _________________ Magdalena
Neni to tak jednoduché dostat se do Nebe, jak v závěru naznačuje pastor Šobr.
Říká se tomu “ laciná Boží milost”.
Spasení není v našich rukou, pouze ten bude v Božím království , komu Bůh dá svého Božího ducha a ten se tak stane znovuzrozeníým , svatým, bezhříšným dědicem …
„Mojžíšovi říká: "Smiluji se, nad kým se smiluji, a slituji se, nad kým se slituji." Nezáleží tedy na tom, kdo chce, ani na tom, kdo běží, ale na Bohu, který se smilovává.“
Římanům 9:15-16 CSP
A úkol Božího lidu?
Našimi ústy Búh pronáší Slova, která” probouzejí “ty, které On vyvolil před založením světa .
Slova jsou ta zrna, která padají do úrodné půdy, kterou On předem “ zkypřil” a pak vydávají až stonásobný užitek .
Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1656 Bydliště: Česká republika
Zaslal: čt únor 26, 2026 6:17 pm Předmět:
Strach je přirozený ochranný mechanismus u všech tvorů.
Čím blíže je člověk Bohu, tím je i citlivější a vnímavější na vnímání určitých nebezpečí... A tím více je strachem i pokoušen (ad Ježíš Getsemany... těsně před Vrcholem)...
Adventisté se odvolávají na knihu Kazatel, kde se říká, že mrtví spí a nevědí nic.
„Neboť živí vědí, že zemřou; mrtví, ti však nevědí nic, ani už nemají odměnu, protože jejich památka byla zapomenuta. Jak jejich láska tak jejich nenávist i jejich žárlivost dávno zanikla a nebudou mít už nikdy podíl na ničem, co se pod sluncem koná.“
Kazatel 9:5-6 CSP
Boží duch nám však říká , źe budeme s Ježíšem v Jeho království .
„Vždyť žít pro mne znamená Kristus a zemřít zisk. Jestliže tedy mám žít dále v těle, znamená to pro mne užitek z práce a nevím, co bych zvolil. Přitahuje mě obojí: Mám touhu odejít a být s Kristem, což je mnohem, mnohem lepší;“….
Filipským 1:21-23 CSP
https://bible.com/bible/509/php.1.21-23.CSP
Boží duch v nás rozpozná démona, ale my stále omlouváme člověka,
jeho činy , řeči.necháme se jím manipulovat, neurčíme si hranice …
Někdy vlivem Ducha Božího máme tu moc člověka zbavit démona, jindy je lépe “ vyklidit pole”, protože se jedná o sluhu Nepřítele …
Ježíš také se nechtěl zalíbit těm, kteří ho nenáviděli, ale odhalil jim i lidem jejich identitu, čí jsou synové
Radujme se, když víme komu patříme , kdo za námi stojí a buďme vnímaví k našemu vnitřnímu hlasu
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.