Zaslal: po duben 20, 2026 3:57 pm Předmět: Jen umožnil Bůh spásu nebo dokonale spasil?
Spasil Bůh svůj lid ?
Nebo
Bůh - J. Kristus jen UMOŽNIL svou smrtí a vzkříšením spásu všem lidem?
Jestliže tedy byla jen UMOŽNĚNA spása , ale rozhodnutí zůstává na člověku, pak teoreticky NIKOHO nespasil a čeká se teď jen na to, jestli Jeho nabídku přijmeme nebo nad ní jen mávneme rukou...
Odpověď nalezneme v 10. kapitole Janova evangelia o Pastýři a Jeho ovcích
“Amen, amen, pravím vám, kdo nevchází do ovčince dveřmi, ale vniká tam odjinud, to je zloděj a lupič. 2Kdo však vchází dveřmi, je pastýř ovcí. 3Tomu hlídač otevírá a ovce slyší jeho hlas; své ovce volá jménem a vyvádí je. 4Když všechny své vlastní vyžene ven, kráčí před nimi a ovce ho následují, protože znají jeho hlas. 5Za cizím však jistě nepůjdou, ale utečou od něho, protože hlas cizích neznají.” Jan 10: 1- 5
Tady je zcela jasné, že BŮH ZNÁ SVÉ OVCE dokonce JMÉNEM (ne jenom od vidění ) a také ONY ZNAJÍ JEHO HLAS a následují Ho !!!
Proto mohl na kříži zvolat" dokonáno jest!" Satan prohrál a Jeho lid byl vysvobozen. Poslání bylo splněno na 100% .
"Já jsem ten dobrý pastýř. Dobrý pastýř pokládá svou duši za ovce." Jan 10:11
On pokládá život jen za SVÉ ovce, které znal už před založením světa.
Jan 15:16 Ne vy jste vyvolili mne, ale já jsem vyvolil vás a ustanovil jsem vás, abyste šli ...
Pastýř si vybírá své ovce, ovce si nevybírají pastýře
"Já jsem dobrý pastýř; znám svoje ovce a moje ovce znají mne, 15jako Otec zná mne a já znám Otce. A svou duši pokládám za ovce. 16Mám ještě jiné ovce, které nejsou z tohoto ovčince. I ty musím přivést. Uslyší můj hlas a bude jedno stádo, jeden pastýř."Jan 10:14 - 16
O jakých JINÝCH ovcích to mluví, když se to odehrává v době, kdy evangelium ještě nebylo hlásáno ani Židům ani pohanům, kdy Ježíš byl ještě naživu mezi svými učedníky???
Jak vysvětlíte že už tehdy Ježíš věděl a znal, KDO a KDE jsou Jeho ovce??? _________________ Magdalena
Naposledy upravil Magdalena07 dne po duben 20, 2026 6:54 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: út duben 21, 2026 11:35 am Předmět:
Kdo patří k Božímu lidu, ten ví, že Bůh svým vítězstvím1 spasil svůj lid jednou provždy.
Ten ví, že patří k VYVOLENÉMU lidu.
Jsou to vítězové a dědicové už TEĎ a ne až potom
1 Petr 2:9 BKR
Ale vy jste rod VYVOLENÝ, královské kněžstvo, národ svatý, lid dobytý, abyste zvěstovali ctnosti toho, kterýž VÁS POVOLAL ze tmy v předivné světlo své.
On nás vyvolil a povolal
1.Jan2:12-14
Píši vám, synáčkové, žeť jsou vám odpuštěni hříchové pro jméno jeho. Píši vám, otcové, že jste poznali toho, kterýž jest od počátku. Píši vám, mládenci, že jste ZVÍTĚZILI nad zlým. Píši vám, dítky, že jste poznali Otce. Psal jsem vám, otcové, že jste poznali toho, kterýž jest od počátku. Psal jsem vám, mládenci, že silní jste, a SLOVO BOŽÍ VE VÁS ZŮSTÁVÁ, a že jste ZVÍTĚZILI NAD ZLÝM
ZVITĚZILI je v čase MINULÉM, KTERÝ TRVÁ V SOUČASNOSTI A PŘECHÁZÍ DO VĚČNOSTI
Kdo patří k Božímu lid, ten také ví, že jsme duchovní bytosti oděné tělem a že boj probíhá nejen na rovině těla, ale hlavně v rovině duchovní
Efeským 6:12 CSP
Neboť náš zápas není proti krvi a tělu, ale proti vládám, proti autoritám, proti světovládcům této temnoty, proti duchovním mocnostem zla v nebeských oblastech.
Kdo patří k Bohu, ten ví, že smrt těla není duchovní prohrou !
Zaslal: st duben 22, 2026 12:39 pm Předmět:
“ Bůh snad stvořil lidi jako vyvolené ke spáse a jako nevyvolené k zatracení?
To je kalvinistický hrůzoděs a nechápu jak o našem milujícím Bohu může mít někdo tak hroznou představu. Co komu taková hrozná představa dává?
Pocit vlastní výjimečnosti na úkor jiných? Nevím. A nelíbí se mi to”Myslivec
Pokud se ti něco nelíbí… nemusíš tady chodit a svými invektivami zahlcovat naši diskuzi.
Své názory podlož Písmem. .
Pokud nezměníš svůj styl diskuze , tvé příspěvky budou mazány . _________________ Magdalena
Zaslal: pá duben 24, 2026 9:34 am Předmět:
Boží lid je jednou provždy dokonale spasen a proto se raduje spolu s Ním a se svými bratry a sestrami.
Boží lid je naplněn Božím duchem, který se navenek projevuje vzájemnou láskou a úctou.
Je zbytečné diskutovat s těmi, kteří si myslí, že jsou Jeho, ale svými komentáři a neláskou ukazují pravý opak.
Proto zpívejme chvály a radujme se z Jeho lásky k nám
Zaslal: pá duben 24, 2026 10:09 am Předmět:
Příspěvky Myslivce nechávám pro ilustraci, jak vypadá diskuze "milujícího" bratra v Kristu Další tohoto typu budou mazány
Z těchto komentářů cítíme povýšenost, výsměch jiným názorům, třebaže jsou podloženy Biblí, je zde požadováno vysvětlení...
Takový styl příspěvků je tolerován na hlavním portálu GS, ale DF Cesta s Kristem byla založena pro ty, kteří přišli diskutovat jako bratři a sestry, kteří si chtějí vyměnit své zkušenosti a pochopení Božího slova.
Učitele nepotřebujeme. Ten je jen JEDEN !!!
"Ale pomazání to, kteréž jste vzali od něho, ve vás zůstává, a aniž potřebujete, aby kdo učil vás, ale jakž pomazání to učí vás o všech věcech, a pravéť jest a neoklamavatelné, a jakž naučilo vás, tak v něm zůstávejte."
1.Jan 2:27
Magdaleno,
v těchto několika příspěvcích od Myslivce není ani povýšenost ani výsměch. Ptá se, nechápe..
Myslivec: "Jak se tato tvoje představa o nevyvolených a nespasitelných lidech od počátku spojuje s láskou Boží?
To by mne zajímalo."
Kalvinistické učení o predestinaci je opravdu divné, nepochopitelné. Bůh stvoří nespasitelné, bez naděje, spásu nemohou poznat, protože tak chtěl...
A pak je potrestá za to, že nejsou spasení, vyvolení, a činí je za to odpovědné.
To mi taky neladí s Boží láskou.
Že Bůh ví, zná ty své, že pro něj není nic tajemstvím, tomu bych rozuměla.
Bůh Je..Já jsem. Pro něj je čas něco co stvořil...
Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1656 Bydliště: Česká republika
Zaslal: pá duben 24, 2026 9:18 pm Předmět:
Ahoj Milko,
na tomto DF je svoboda vyznání. Je to svoboda Magdaleny, jak a čemu věří.
Každopádně jediné, v čem tu nemáme svobodu, jsou urážky či posměch druhým za jejich víru, smýšlení, sdílení. Proto jsme společně (i s Tebou) kdysi zakládali toto DF. Jsem moc ráda, že jsi se k nám vrátila, i Myslivec. Chceme tu být vedle sebe v lásce, v poklidných diskusích o Bohu, v cestě s Ježíšem.
Pokud Magdalena vnímá povýšenost, je to její pocit a svoboda. Já se zase necítím dobře na DF v přítomnosti Willyho, který opět pomalu a jistě rozjíždí vůči mne stalking.
Budu moc ráda za krásné a poklidné křesťanské diskuse. Po lásce poznají nás křesťany - po ovoci. A já vím, že ty máš v sobě hodně lásky.
Zaslal: so duben 25, 2026 10:40 am Předmět:
Kdo se na DF necítí dobře , nemusí tady chodit .
Tady jde o názory podložené Slovem Božím a ne svými pocity.
Tady na DF by měla být vnímána radost spasených , vzájemná láska Božího lidu ve společenství Ducha Božího
Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1656 Bydliště: Česká republika
Zaslal: so duben 25, 2026 12:37 pm Předmět:
Myslivec napsal:
Jak se s tím srovnáváš Ty Brusle? Co je pro Tebe cennější? Pravda o charakteru našeho nebeského Otce o kterém svědčil Pán Ježíš, a o kterém svědíme i my křesťané? Anebo je Ti cennější pro diskusní klid tolerovat názory, které jsou v ostré kolizi s tím jak se nám náš nebeský Otec dal poznat? Dilema což? Před Božím soudem se nezodpovídáme jenom z toho co jsme udělali zlého, ale i z toho co jsme mohli udělat dobrého a neudělali.
Každý křesťan kterému se Bůh dal poznat ve své lásce je povinný o charakteru Boha svědčit, a pokud nesvědčí, bude se za to jednou Bohu zodpovídat.
Již první křesťané byli pronásledovaní za svědectví o Bohu. Mohli mlčet a ušetřit si nepříjemnosti a být korektní, to aby náhodou neměl někdo z jejich svědectví nějaký špatný pocit.
-------
Pocit ze zdejší diskuse mám velmi špatný.
Tak jsem po vyhrožování výmazem moje závadné komentáře plné zahlcujích invektiv vymazal a ušetřil cenzorovi práci, to aby se Magdalena mohla zase cítit dobře. To je přece důležité, cítit se dobře.
Užívejte si zde hezkých pocitů do sytosti, já Vám je nechci a nebudu kazit.
Omlouvám se za způsobení nepříjemných pocitů.
Mnoho krásných pocitů všem přeje Myslivec
Myslivče,
nestav mne do role soudce názorů na DF, nic takového nebylo v zakladatelském úmyslu Katedrály ani CsJ.
Ano, první křesťané i my - svoboda svědectví (ne v nátlaku "biče" na druhé).
Svými výmazy opět dáváš najevo křivdu, nespokojenost s námi a "rozkol". Nemohu a ani nechci Ti to vzít, jen vnímám opět Tvou manipulaci "křivdou".
Škoda. Místo Tvých cenných osobních křesťanských svědectví tlak na druhé, nebo napomínání "špatné" víry.
Brusle7
P.S. Prosím a žádám důrazně, nepodsouvej mi další práci a úkoly na DF. Nikdo tu jen tak nikoho mazat nechce (přesto to demonstrativně děláš právě Ty - mazání sám sebe tak, aby zůstaly XXX - jako ukřivděnou výčitku nám). Máme zájem o klidné sdílení, nikoliv tlak na to, že máme soudit a řešit názory dospělých.
Moderátor má právo mazat útoky na sdílení druhých o své víře. Proto jsme DF zakládali (vymezení se od útoků na sdílení křesťanů, včetně vymezení se urážkám, stalkingu či jiným útočným způsobům komunikace).
Zaslal: so duben 25, 2026 12:47 pm Předmět:
brusle7 napsal:
Moderátor má právo mazat útoky na sdílení druhých o své víře. Proto jsme DF zakládali (vymezení se od útoků na sdílení křesťanů.
Bude-li DF považovat napomínání bratra a nepříjemné otázky za útoky a pokojné vydávání svědectví za stalking, samo se zpronevěřuje účelům svého vzniku a vytváří prostředí, v němž Bůh nebude moci jednat tak, jak chce a jak člověk potřebuje.
Zaslal: ne duben 26, 2026 2:20 pm Předmět:
Ne, nepřijde mi to divné.
Spíš mi přijde divné, že tady na DF stále chodíš …
Tady na DF se škatulkovat NEBUDE !
Tady je diskuze otevřena pro všechny denominace, ale s láskou a s úctou k ostatním.
Já tady necituji Kalvina . Já tady cituji slovo Boží ke svým příspěvkům
Pokud to nechápeš, je to Tvá věc .
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.