Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1741 Bydliště: Česká republika
Zaslal: čt květen 28, 2026 7:08 pm Předmět: Odpuštění pojem /a klam "já" v diskusích GS/.
Můj pojem ODPUŠTĚNÍ:
Odpuštění (velkého zla) je proces, kdy bolest ze zla způsobená bližním přestává bolet a v závěru procesu již nebolí. Tento proces vede v nitru člověka Duch svatý a pomáhá v něm člověku (člověk sám odpustit zlo ve vážných věcech není schopen).
Odpuštění logicky nelze dokonat v případech, kdy zlo a souběžná bolest ze zla dále trvají (ad příklad na GS - probíhající mučení a pokračující vraždění rodiny, vlastních dětí). V těchto případech svěřujeme situaci v modlitbě Bohu s prosbou o zastavení zla a o následné možné odpuštění pachatelům zla. Plné odpuštění je možné dokonat později, v síle Ducha svatého, s velkou milostí Boží, při (nebo po) zastavení zla.
(Odpuštění není co "já" - aneb klam "já" v diskusích na GS.)
Brusle7
Naposledy upravil brusle7 dne pá květen 29, 2026 11:24 am, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: pá květen 29, 2026 7:45 am Předmět: Re: Odpuštění pojem /a klam "já" v diskusích GS/.
brusle7 napsal:
Můj pojem ODPUŠTĚNÍ:
Odpuštění (velkého zla) je proces, kdy bolest ze zla způsobená bližním přestává bolet a v závěru procesu již nebolí. Tento proces vede v nitru člověka Duch svatý a pomáhá v něm člověku (člověk sám odpustit zlo ve vážných věcech není schopen).
Odpuštění logicky nelze dokonat v případech, kdy zlo a souběžná bolest ze zla dále trvají (ad příklad na GS - probíhající mučení a pokračující vraždění rodiny, vlastních dětí). V těchto případech svěřujeme situaci v modlitbě Bohu s prosbou o zastavení zla a o následné možné odpuštění pachatelům zla. Plné odpuštění je možné dokonat později, v síle Ducha svatého, s velkou milostí Boží, při (nebo po) zastavení zla.
(Odpuštění není co "já" - aneb klam "já" v diskusích na GS.)
Brusle7
Ano, odpuštění je proces. Je to proces na jehož konci je ideálně zahlazení, setření slz, uzdravení a smíření. Ideální konec odpuštění je možný za podmínky, že pachatel zla přijme Bohem nabízenou milost odpuštění, pokud žel odmítne pak zlo trvá dál.. Tato druhá varianta kdy odpuštění pachatel zla odmítá (respektive nikdy již nebude schopný přijetí Boží milosti odpuštění), je v těchto posledních časech prakticky všude. Proto je tato doba tak zlá. Odpouštějící Boží milost od lidstva neodchází z vůle Boží, odchází ze zlovůle zkaženého lidstva, které odpouštějící Boží milost odmítá, navždy odmítlo. Je to stejné jako za časů Sodomy.
Na otázky k odpuštění které na GS pokládáš jsou dvě teoretické odpovědi.
Ta první se žel již skoro nikde neděje, a ta hrozná druhá je všudypřítomná.
1) Bůh dá oběti zla sílu k odpuštění, oběť odpustí, Bůh odpustí, Boží odpuštění zasáhne svědomí pachatele zla, pachatel s pácháním zla přestane, pachatel se pro tíhu svědomí kaje a Boží odpouštějící milost přijímá, pokud to jde škodu nahradí, setření slz, uzdravení, smíření.
2) Bůh nedá sílu k odpuštění protože odpuštění již možné není. Bůh vidí do srdce pachatele zla, a vidí v něm zatvrzení které mu již nikdy neumožní přijmout nabízenou Boží milost odpuštění, a nad pachatelem zla je proto vynesený zatracující soud již za jeho pozemského života. Pachatel zlo páchá dál, zlo trvá, oběti trpí a umírají. Obětem zla Bůh všechno po vzkříšení vynahradí, a Osobně jim setře každou slzu.
Na tomto světě hříchu nikdy spravedlnost nebude, a vždy zde budou nejvíce trpět právě Ti nevinní.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.