Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1741 Bydliště: Česká republika
Zaslal: po červen 01, 2026 5:52 am Předmět: Toníkovi /já, ty - my, vy/ si řešíš/ - ukončení diskusí
Ahoj Toníku,
loučím se s Tebou v diskusích ohledně témat, kde vnímáš v diskusích, že "si" jen ten druhý něco řeší - a kde Ty vnímáš a píšeš o oddělení "já, ty - my, vy"...
Vnímám to jako hrubé diskusní fauly a podrazy ve vzájemné křesťanské diskusi, o kterou v takovém prostředí "vy - my" už nemám zájem.
Nechci rozjet další kolečko nedorozumění a vysvětlování na GS, tak se diskusně loučím zde, s přáním Kristova světla do dalších dnů všem.
Zaslal: út červen 02, 2026 10:11 am Předmět: Re: Toníkovi /já, ty - my, vy/ si řešíš/ - ukončení diskusí
brusle7 napsal:
Ahoj Toníku,
loučím se s Tebou v diskusích ohledně témat, kde vnímáš v diskusích, že "si" jen ten druhý něco řeší - a kde Ty vnímáš a píšeš o oddělení "já, ty - my, vy"...
Vnímám to jako hrubé diskusní fauly a podrazy ve vzájemné křesťanské diskusi, o kterou v takovém prostředí "vy - my" už nemám zájem.
Nechci rozjet další kolečko nedorozumění a vysvětlování na GS, tak se diskusně loučím zde, s přáním Kristova světla do dalších dnů všem.
Brusle7
Vzájemná diskuse sice nepřinesla porozumění, ale v pravdě Boží se ukázaly duchovní bloky, které způsobují neporozumění. Přání Kristova světla je dobrým ZAČÁTKEM pomoci při zbavování se duchovních bloků neporozumění a duchovním bojem za vysvobození. Přání Kristova světla je začátkem, a ne koncem, je chybou křesťanskou diskusi ukončovat kvůli neporozumění. Přesně to ten zlý chce. Aby si lidé nerozuměli s Bohem a mezi sebou.
Diskuse nyní po odhalení bloku neporozumění dospěla k otázkám , a co nyní s tím? Všechno utnout? Je to marnost? K čemu to pak všechno bylo?
Odpověď na otázku jak si vzájemně porozumět je u Boha, a ve vlastním nitru ve kterém je potřeba sám v sobě hledat to co rozděluje, a najít způsob jako se toho zbavit, jak to vyhnat.
Všechno je vůle Boží, i tato diskuse o odpuštění, a po jejím krachu je nyní na každém aby ve světle pravdy Ducha svatého objevil sám v sobě bloky které brání přijetí pravdy Božího slova. Tam je kořen všeho zla v této diskusi ve které její účastníci zaměňují své domněnky za Boží slovo.
Kde se křesťané pevně drží pravdy Božího slova, tam je automaticky vzájemné porozumění a bratrská láska.
Po celou dobu jsem vám dvěma ukazoval na to, co vás rozděluje, protože pro ty bloky které v sobě nevidíte, si nikdy neporozumíte. Pokud ty bloky způsobující rozdělení budete v sobě stále mít, a nebudete je chtít sami v sobě odhalit, tak toho co nevidíte se zbavit ani nemůžete, a nikdy mezi vámi porozumění nemůže nastat.
Odjakživa je velmi nepohodlné pravdu o sobě samém pokorně přijmout.
Pokorný hříšník si vlastní hřích přizná. Hříšník který svůj hřích miluje, a vlastní VINU přehazuje na jiného, hřích rozmnožuje! To je líheň hříchu! Již Adam sváděl svoji vinu přímo na Evu, a nepřímo na Boha, namísto toho aby hřích pokorně před Bohem vyznal.
Je to velmi pohodlná prastará praktika od počátku dějin hříchu vlastní hříchy přehazovat na někoho jiného, nejčastěji na toho, kdo to s námi myslí dobře, třeba onálepkováním za trolla nebo za útočníka, nebavit se sním, odkopnout, pomluvit, odsoudit.....ukřižovat.
Tak se ale křesťané k sobě nechovají. Křesťané v takové situaci hledají SPOLEČNĚ pomoc u Boha, a teprve pak nastane ODPUŠTĚNÍ něčeho co bylo po celou dobu skryté, a celou dobu způsobovalo neporozumění, a až nyní se ukázalo ve světle pravdy. A teprve až po odhalení zla se s pomocí Boží může ukončit setrvalé zlo. Silnou zbraní setrvalého zla je, že pachatelé zla si často ani neuvědomují, že zlo páchají.
30.5.2026 Jsi Brusle napsala toto:
To jsem ráda. Myslím si, že jsme blízko budoucímu dorozumění (pojem trvajícího zla, pojem trvajících přirozených silných emocí - a co v praxi znamená v souvislosti s odpuštěním či neodpuštěním).
Za dva dny jsi učinila zcela jiné poznání. Co bys pak dokázala za týden Brusle?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.