Grano Salis NetworkGrano SalisGranoChatMusicalise-KnihyModlitbyD K DKřesťANtiqC H M IMOSTYNotabeneECHO 
Vítejte na Grano Salis
Hledej

Je a svátek má Jan.   Vytvoření registrace
  Článků < 7 dní: 5, článků celkem: 17343, komentáře < 7 dní: 260, komentářů celkem: 462084, adminů: 60, uživatelů: 5351  
Vyzkoušejte
Jednoduché menu

Úvodní stránka

Archiv článků

Protestantské církve

Veřejné modlitby

Zpovědnice

e-Knihovna

e-Knihy pro mobily

Kam na internetu

Soubory ke stažení

Recenze

Diskusní fórum

Tvůj blog

Blogy uživatelů

Ceny Zlatá Perla

Ceny Zlatá Slza

Doporučit známým

Poslat článek

Tip na Vánoční dárek:

Recenze
Obsah
OBJEDNAT

GRANO MUSICALIS

Hudební portál
GRANO MUSICALIS
mp3 zdarma

Velký pátek

Vzkříšení

Pravidla

Kdo je online
Právě je 1471 návštěvník(ů)
a 2 uživatel(ů) online:

cizinec
brusle7

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma registrovat kliknutím zde

Polemika

Přihlášení

Novinky portálu Notabene
·Selhání pøedstavitelù Jižních baptistù pøi ochranì obìtí sexuálního zneužívání
·Sbor Bratrské jednoty baptistù v Lovosicích vstoupil do likvidace
·Informace z jednání Výkonného výboru BJB dne 10. kvìtna 2022
·JAS 50 let: Adrian Snell, trièko a beatifikace Miloše Šolce
·Online pøenosy ze setkání všech JASákù k 50. výroèí pìveckého sboru JAS
·Prohlášení tajemníka Èeské evangelikální aliance k ruské agresi na Ukrajinì
·Jak se pøipravit na podzimní vlnu?
·Kam se podìly duchovní dary?
·Bratrská jednota baptistù se stala èlenem Èeské eavngelikální aliance
·Patriarcha Kirill v Západu vidí semeništì zla a sní o vizi velkého Ruska

více...

Počítadlo
Zaznamenali jsme
157926118
přístupů od 17. 10. 2001

granosalis.cz :: Zobrazit téma - Spravedlivý Josef a víra Marie
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Spravedlivý Josef a víra Marie

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra granosalis.cz -> Cesta s Ježíšem
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: po červen 01, 2026 9:35 am    Předmět: Spravedlivý Josef a víra Marie Citovat

Láska, víra, spravedlnost:

"Narození Ježíše Krista se událo takto: Jeho matka Maria byla zasnoubena Josefovi, ale dříve než se sešli, shledalo se, že počala z Ducha svatého.

Její muž Josef byl spravedlivý a nechtěl ji vystavit hanbě; proto se rozhodl propustit ji potají.

Ale když pojal ten úmysl, hle, anděl Páně se mu zjevil ve snu a řekl: „Josefe, synu Davidův, neboj se přijmout Marii, svou manželku; neboť co v ní bylo počato, je z Ducha svatého."

-----------------------------------------------------------------------------

Všechny věci, které jsou zatím skryty, budou odhaleny. A jsou situace, kdy je třeba "jen" věřit. To nás učí Bůh i podobnými lidsky "nepochopitelnými" a lidsky "nevysvětlitelnými" životními situacemi.

Však kolik nástrah bylo i kolem narození Božího Syna?

Marie věřila.

Brusle7
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Yahoo Messenger
Magdalena07
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: po červen 01, 2026 8:44 pm    Předmět: Citovat

Každý, kdo patří k Božímu lidu, čelí nástrahám, posměchu, zastrašování, ponižování.
Tím, čím si musel projít Ježíš od satanových sluhů, tím si prochází i Boží lid, jen v daleko menší míře.
To je ten kalich hořkosti, o kterém mluvil Ježíš svým přátelům.

Mk. 10 :38-39
38Ale Ježíš jim řekl: „Nevíte, oč žádáte. Můžete pít kalich, který já piji, nebo být pokřtěni křtem, kterým já jsem křtěn?“
39Odpověděli: „Můžeme.“ Ježíš jim řekl: „Kalich, který já piji, budete pít a křtem, kterým já jsem křtěn, budete pokřtěni.

Stále na to nejsme dost silní a stále to bolí..., ale pak si uvědomíme, že On nás na to připravoval..
.

Děkujeme, Pane, že smíme jít s Tebou a opírat se o Tvá slova a o Tvou lásku
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: út červen 02, 2026 5:54 am    Předmět: Citovat

Magdalena07 napsal:
Každý, kdo patří k Božímu lidu, čelí nástrahám, posměchu, zastrašování, ponižování.
Tím, čím si musel projít Ježíš od satanových sluhů, tím si prochází i Boží lid, jen v daleko menší míře.
To je ten kalich hořkosti, o kterém mluvil Ježíš svým přátelům.

Mk. 10 :38-39
38Ale Ježíš jim řekl: „Nevíte, oč žádáte. Můžete pít kalich, který já piji, nebo být pokřtěni křtem, kterým já jsem křtěn?“
39Odpověděli: „Můžeme.“ Ježíš jim řekl: „Kalich, který já piji, budete pít a křtem, kterým já jsem křtěn, budete pokřtěni.

Stále na to nejsme dost silní a stále to bolí..., ale pak si uvědomíme, že On nás na to připravoval..

Děkujeme, Pane, že smíme jít s Tebou a opírat se o Tvá slova a o Tvou lásku

Rozlišit, co je zlo od satanových sluhů, a co je bratrské napomínání od bližních (v lásce), není vždy snadné, neboť existuje lidské "přestrojení".

Duch Boží je často "v hrubém obalu" - a zlo "v obalu hedvábném". Existují různé škály těchto přestrojení, v nichž je zlo velmi rafinované.

Nicméně to vše nám napomáhá a má napomáhat k čištění duše, k tříbení zlata v ohni, k osvědčení ve zkouškách víry.

KLAMEM by bylo myslet si, že zlý a zlo kolem nás (a někdy i v nás) neobchází a není u nás - ale snad kdesi daleko. Je to přesně to, co zlý potřebuje (nebýt poznán - ideální pro jeho působení).

Naše očista probíhá i po Znovuzrození, v různých etapách, ve zkouškách víry (přibližování se Bohu). Stupně Lásky s velkým L... (osvědčení ve zkouškách víry - ad slova a skutky učedníků před/při/po zajetí a Ukřižování Ježíše)...

Josef byl muž spravedlivý, ale bez vnímání Božího hlasu by nemohl rozpoznat, jak je to doopravdy s těhotnou Marií. Muž, který by v podobné situaci Boží hlas neposlouchal, tj. neměl by víru, dopustil by se vůči nevinným bližním velké nespravedlnosti, ponížení, hanby pro ně...

Brusle7
Magdalena07
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: út červen 02, 2026 8:52 am    Předmět: Citovat

Ano, brusle, Cesta s Ním je stále strmější, čím déle jsme s Ním, tîm víc ho poznáváme a přecházíme od mléčné stravy k hutnějším pokrmům

„Neboť každý, kdo potřebuje mléko, je nezkušený ve slově spravedlnosti, protože je ještě nemluvně. Pro dokonalé je však tuhý pokrm, pro ty, kteří mají smysly návykem vycvičeny k rozsuzování dobrého a zlého.“
Židům 5:13-14 CSP
https://bible.com/bible/509/heb.5.13-14.CSP

Hezký den a hodně sil a radosti na Cestě s Ním
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: út červen 02, 2026 4:00 pm    Předmět: Citovat

Magdalena07 napsal:
Ano, brusle, Cesta s Ním je stále strmější, čím déle jsme s Ním, tîm víc ho poznáváme a přecházíme od mléčné stravy k hutnějším pokrmům

„Neboť každý, kdo potřebuje mléko, je nezkušený ve slově spravedlnosti, protože je ještě nemluvně. Pro dokonalé je však tuhý pokrm, pro ty, kteří mají smysly návykem vycvičeny k rozsuzování dobrého a zlého.“
Židům 5:13-14 CSP
https://bible.com/bible/509/heb.5.13-14.CSP

Hezký den a hodně sil a radosti na Cestě s Ním

Ahoj Magdaleno,

to je moc hezky vystižené - přechod od bezpečného "prsu" matky a "schovávání" se za druhé - až k dokonalým a velmi tuhým pokrmům (kde stojíme v "nebezpečí", nazí a zcela sami)... Přechod k jednoznačné rozhodnosti žít život s Kristem (v Jeho Pravdě) - ve všech situacích.

Tak pak začíná jasné dělení, jak je předpovězeno. A hlavně nepochopení ze strany světa, velké bolestné čištění. A nejde to pochopit ani vysvětlit druhým, mnohé věci jsou ve sdílení lidskými slovy nepředatelné dál.

Brusle7
Magdalena07
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: út červen 02, 2026 7:29 pm    Předmět: Citovat

Brusličko, to jen tak vypadá, že jsme sami a nazí, toto nám se snaží namluvit Nepřítel…
Nikdy nejsme sami .
On je stále svému lidu nablízku, aby nás povzbuzoval, posilňoval, chvílemi nesl a stíral nám slzy .

Už brzy budeme Jej vidět tváří v tvář !

Halelujah
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: út červen 02, 2026 9:10 pm    Předmět: Citovat

Magdalena07 napsal:
Brusličko, to jen tak vypadá, že jsme sami a nazí, toto nám se snaží namluvit Nepřítel…
Nikdy nejsme sami .
On je stále svému lidu nablízku, aby nás povzbuzoval, posilňoval, chvílemi nesl a stíral nám slzy .

Už brzy budeme Jej vidět tváří v tvář !

Halelujah

Ahoj Magdaleno,

nazí myslím bez ničeho, i bez zátěží hříchu, očištění...

Ano, Bůh je vždy s námi, ale přechodně se můžeme cítit bez Něj (temnoty)...

"I kdybych šel temnotou rokle (roklí šeré smrti),
nezaleknu se zla, vždyť ty jsi se mnou." (Ž 23,4)

Ježíš na Kříži: ‚Bože můj, Bože můj, proč jsi mě opustil?‘
(Ježíš vnímal opuštěnost všemi, i Bohem.) Dočasná slabost, pocit opuštěnosti.

Brusle7
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: ne červen 14, 2026 10:13 am    Předmět: Citovat

Josef a Marie - aneb co je a není PŘÁTELSTVÍ :

Josef, i když byla Maria těhotná, a jeho srdce to muselo hodně zranit, nechtěl vydat Marii posměchu... Nechtěl jí ublížit a nadále ji chtěl chránit. Trvalo tam i v "problému na straně Marie" dále Josefovo věrné přátelství.

Přítel nezradí přítele nikdy a za žádných okolností. Neodchází v problémech druhého (ani v jeho skutečné či domnělé chybě), ale je dále s druhým pokud možno na blízku , pomáhá mu problém řešit, "neutíká" od problému a od přítele...

Přítel není ten, kdo v problému druhého bezdůvodně opouští (nebo mu ten důvod nesdělí a prostě "zmizí").

Přítel není ten, kdo druhého bezdůvodně veřejně uráží a nactiutrhá.

Plná obnova přátelství je dále s otazníkem. Málokdy je znovu možná, nebo zpravidla jen s trhlinami a s větším časovým odstupem (a v trvalé změně - kterou má v moci učinit v lidech jen Bůh).

Brusle7
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra granosalis.cz -> Cesta s Ježíšem Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: